Skoda 1,6 75KM nie chce odpalić

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • saloow
    Classic
    • 2013
    • 15

ruwado, no, generalnie to ręce mi opadły ale jak pisałem - cieszę się, że nie mam wody w środku.

EDIT:
    fotki z telefonu

• dagger86
    Drive
    • 2012
    • 81

Witam wszystkich, jestem tu nowy. Od niedawna posiadam skodzinkę. Jest to wersja podstawowa GLX 1,6 75 koni w benzynie. Rocznik 2000. Mam następujący problem: samochód stał cały ostatni weekend. W poniedziałek go odpaliłem i po przejechaniu kilometra zaczęła palić się kontrolka oleju. Zgasiłem go i odpaliłem ponownie ujechałem ponownie około 1km i znowu zapaliła się wspomniana kontrolka z tym że samochód zgasł. Nie da rady go odpalić. Akumulator jest naładowany w pełni. Przed weekendem wszystko było ok. Nie mogę w żaden sposób zidentyfikować problemu. Ktoś mi wspominam że przyczyną może być cewka lub zamarznięty syf w odmie. Na chwilę obecną po przekręceniu kluczyka zapalają się wszystkie kontrolki następnie gasną z wyjątkiem kontrolki akumulatora. Gdy rozpoczynam zapłon po kilku sekundach zapala się kontrolka oleju. Silnik kręci tak jak prawie prawie miał już zaskoczyć. Ktoś mi pomoże???
    1.6 102KM BFQ 2006r.+ LPG LR OMEGAS i 1.6 75KM AEE 2000r. Pb

Komentarz

• dawidsc
      Classic
      • 2012
      • 21

sprawdz czy masz iskre czy dochodzi paliwo od najprostrzych rzeczy

Komentarz

• dagger86
        Drive
        • 2012
        • 81

O przepraszam, zapomniałem dodać: iskra sprawdzona, paliwo dochodzi do wtrysków na 100% olej jest. Dodam tylko dla informacji że miesiąc temu był wymieniany filtr paliwa, oleju wraz z olejem, filtr powietrza.

Komentarz

• german81
          L&K
          • 2010
          • 1414
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
          • BZB 1.8 TSI 160 KM

jak masz kompa to sprawdz błedy i sprawdz czy rorzad nie przeskoczył
          diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• dagger86
            Drive
            • 2012
            • 81

Kompa nie mam niestety. Rozumiem że rozbierania octavki nie da rady. No cóż jako że warunków nie mam zaprowadzę do mechanika. Dzięki wszystkim za rady. Mam nadzieje, że dużo mnie to nie będzie kosztować

Komentarz

• dawidsc
              Classic
              • 2012
              • 21

sprawdz czy zalewa go . czy swiece mokre czy jakis czujnik jest np polozenia walu lub walka moze padl

Komentarz

• dagger86
                Drive
                • 2012
                • 81

Teraz to już mechanik sprawdza dzisiaj się okaże co było przyczyną. Oby coś drobnego bo będzie kicha z kasą.

Komentarz

• adam-karol
                  Classic
                  • 2012
                  • 36

Sprawdź cewkę. Czy nie ma gdzieś pęknięć, nawet takich niewielkich. Cewka niby jest hermetyczna, ale po latach plastik może się zużyć i wtedy woda broi. Każdy wilgotny dzień może sprawiać spadek mocy, szarpanie i gaśnięcie.
                  Octavia 1.6 AEE + LPG
                  Uniden 520xl + Lemm AT-1200 na uchwycie

Komentarz

• dagger86
                    Drive
                    • 2012
                    • 81

zapchany katalizator i świece do wymiany. temat do zamknięcia

Komentarz

Pracuję...